Info

Welkom bij het koperen hondje
Nederland telt miljoenen honden. De meeste honden hebben een vacht, de zeldzame haarloze Naakthonden daargelaten. De hondenvacht vraagt om onderhoud en verzorging en dat is nu precies waar Trimsalon Het Koperen Hondje in Beuningen goed in is.

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de “baas”. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak. Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Bij het Koperen Hondje kunnen wij u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.

Trimmen is eigenlijk een verzamelnaam voor scheren, knippen, uitdunnen, plukken, wassen, kammen en borstelen.
Welke behandeling de hond nodig heeft hangt af van zijn vacht;

Teckels, Schnauzers, Westie’s en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer je dit zou nalaten loop je het risico dat de hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terechtkomt.

Spaniels, Setters, Retrievers worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd.

Poedels, Maltezers en Shih tzu’s worden geknipt en/of geschoren in elke gewenst model.

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat.

Bij het Koperen Hondje wordt dan ook eerst goed naar de hond en vacht gekeken alvorens er met een behandeling gestart wordt dit gaat natuurlijk in overleg met de eigenaar.

Zelfs kortharige honden komen geregeld een bezoek aan de trimsalon het Koperen Hondje brengen. Ze worden hier dan lekker geborsteld en krijgen een wasbeurt met speciale shampoo waarna ze weer heerlijk fris ruiken.

Kortom:
Wie graag met een goed getrimde hond voor de dag wilt komen maakt een afspraak bij het Koperen Hondje!